Topic: Performance Indicator flashes red, although plugin multiprocessing is enabled

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Hermu 5 years, 11 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • #27107

    Hermu
    Participant

    Performance Indicator flashes red, because raise CPU speed did not realy work with Podium 3.2.4 for Speedstep CPUs.

    during playing with TyrellN6 v3 on my masterkeyboard, i have detected, most times the Podium Performance Indicator flashes red.
    i have checked this issue with Studio One, but this is only a performance problem with podium.

    My System:
    CPU: Intel I7 4770 with 3.4 GHz, 4 cores and 8 threads
    RAM: 8 GB
    Windows 8.1 64 bit
    ASIO4ALL v2.11
    Podium (x64) 3.2.4 – plugin multiprocessing is enabled
    Studio One (x64) 2.6.3 – audio device multiprocessing is enabled

    Podium:
    create a new project with 1 intrument track – TyrellN6 v3 (x64) PV Influx Pad
    Taskmanager: CPU speed is 0,75 GHz
    playing more than 10 notes at the same time on the keyboard and performance Indicator flashes red
    Taskmanager: CPU speed goes up to max. 2,58 GHz

    Studio One:
    create a new project with 1 intrument track – TyrellN6 v3 (x64) PV Influx Pad
    Taskmanager: CPU speed is 0,75 GHz in Taskmanager
    playing more than 10 notes at the same time on the keyboard and performance Indicator is max. 50%
    Taskmanager: CPU speed goes up to max. 3,54 GHz (turbo mode)

    • This topic was modified 6 years ago by  Hermu.
    #27130

    Hermu
    Participant

    today i have tested again with enabled multiprocessing:

    podium 3.2.4 (x64) project with one track TyrellN6 x64 – PV Influx Pad
    playing on keyboard with MidiIn for TyrellN6 x64 – Performance Indicator goes to flashing red

    i have also tested with REAPER v4.721 (x64) project with one track TyrellN6 x64 – PV Influx Pad
    playing on keyboard with MidiIn for TyrellN6 x64 – Performance Indicator was always below 10%

    Intel I7 4770, RAM 8 GB, Windows 8.1 x64

    #27137

    Hermu
    Participant

    it seems it has to do with ASIO buffersize:

    i have the best performance with ASIO buffersize = 256, but only if plugin multiprocessing is disabled – performance indicator is always below 50% and cpu speed up to 3,44 GHz.

    but if plugin multiprocessing is enabled with ASIO buffersize = 256 – performance indicator is always over 50% and goes flashing red and cpu speed up only to 1,2 GHz.

    perhaps the total buffersize is to large for all cores?

    • This reply was modified 6 years ago by  Hermu.
    #27319

    Zynewave
    Keymaster

    I gave answers in another topic, which I think applies here as well:

    http://zynewave.com/topic/bad-performace-with-enabled-plugin-multiprocessing/

    #27320

    Hermu
    Participant

    Have you realy read this topic?

    it’s another hardware and it’s realy painful that podium multicore has this bad performance, because i have bought podium to use this feature.

    i have used all naming DAWs and with none of them i had ever a multicore performance problem.

    i don’t know why podium has this bad performance, but have podium realy multicore support for actual CPU, like Intel I7 4770?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.

© 2020 Zynewave